Silniční vozidla

Traktor Zetor 8011 v TT od Aleše Marboa

V příspěvku Vůz na řezanku se VoVo zmiňuje, že je škoda, že tento vůz není za co zapřáhnout. Ale to není až tolik pravda. Tato resinová stavebnice pochází z dílny p. Aleše Marboe, který navštěvuje také pražské modelářské burzy v menze, nebo po vzájemné dohodě jiným způsobem.

Kontakt na výrobce je ales.marboe seznam.cz (doplňte zavináč – ochrana proti spamovacím robotům). Stavebnice je uložena do plastového sáčku s klipem, součástí je i návod a kontakt na výrobce.

V návodu výrobce doporučuje jednotlivé díly před sestavením natřít odpovídajícím barevným odstínem.

Jednotlivé díly jsou přesně a čistě odlity z polyuretanu. Kabina je odlita z čirého polyuretanu, ale jako dutá.

Takže jsem všechny jednotlivé díly začistil od nálitků a pustil se do stavby.

Rám traktoru obsahuje zadní nápravu, tažné zařízení, motor a závaží před přední nápravou. Na rám jsem osadil hydraulické páky, přední nápravu jsem osadil koly.

Na rám jsem dále přilepil odlitek zadních blatníků, lištu sedaček a ovládací pult s hřídelí volantu.

Nyní jsem přistoupil k nátěru tohoto polotovaru, zvolil jsem na rám šedou, blatníky, střecha a kapoty modrou. Barevné provedení je na každém, jak zvolí, tyto traktory převládají v barevném provedení šedomodrém, dále pak černočerveném.

Zadní kola jsem natřel samostatně disky a pneumatiky, po zaschnutí barvy jsem je jen zkompletoval. Ještě černou barvou byly natřeny sedačky a volant.

Rám kabiny jsem rovněž opatřil šedou barvou, střecha je zase modrá (nějaké fotky se nechají vygooglovat, případně se musí vyrazit někde do družstva s foťákem).

Přední nápravu jsem osadil blatníky, přilepil jsem do interiéru volant a nakonec natřenou kabinu a potom přední kapotu na motor. (opačně to jaksi nejde).

Ještě jsem barevně upravil světla a pro zvýšení průhlednosti kabiny jsem použil opravný lak od fy. Agama.

Také jsem připevnil zpětná zrcátka a na kapotu výfuk, čelní sklo jsem do laku vybavil ještě stěračem z leptu.

Vzhledem k duté kabině jsem ji chtěl již tradičně vybavit figurkou traktoristy i případně dalšího člena osádky, ale zde jsem narazil na základní problém, kabina je pro tyto účely moc nízká, u stavby dalšího bych zkusil provést korekci výšky sedaček, jestli by to pomohlo jejich bezproblémovému umístění.

Tímto přírůstkem do kolekce modelů vozidel je již lepší užitnost různých vleků, doufejme, že časem dočkáme i nějakých zemědělských doplňků.

Stavebnici můžete zakoupit na e-shopu MojeTT.cz >>>

5 komentářů: „Traktor Zetor 8011 v TT od Aleše Marboa

  • Super, už jsem si taky objednal.

  • Vypadá to na povedenou stavebnici – tolik detailů a podrobností bych nečekal.

  • stavebnici hodnotit nebudu – jen takova drobnost – pneumatiky an zadnich kolech mas obute obracene, takhle sipovy vzorek prichazi o svoji samocistici schopnost

  • Body: Máš pravdu, kola jsou obráceně, ale zjistil jsem to, když už bylo pozdě. Náprava je možná jedině s novým strojem.
    Jinak stavebnice je super, určitě doporučuju.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..